Blog

Ротационен топлообменник RECUPERATOR

rotary_exchanger1

rotary_heat_exchanger

rotary_exchanger2

Ротационните топлообменници RECUPERATOR въздух-въздух се състоят от: цилиндричен ротор, съдържащ хиляди канали, характеризиращ се с много високо развитие на повърхността, корпус (в комплект с уплътнители с четка, за да се сведе до минимум изтичането между захранващите и отработените въздушни потоци) и електрически двигател за задвижване, който би могъл да има регулатор за скоростта, ако е необходимо.

ХАРАКТЕРИСТИКИ на въртящия се топлообменник:

 • Обменната повърхност, пропорционално на обема, която е причина за висока производителност и достигане на 85% използване на ефективността.
 • Високата ефективност и възможността за възстановяване на топлина и влажност (с хигроскопично колело) са причина за намаляване на мощността на инсталацията.
 • Възможност за прехвърляне на латентна топлина.
 • Възможно е намаляването на броя на овлажнителите, заради възможността за възстановяване на влажността
 • Компактност
 • Ниско спадане на налягането

В ротационните топлообменници на RECUPERATOR, топлообменът се осъществява чрез натрупване на топлина в ротора като по този начин, докато цилиндърът се върти бавно, отработеният въздух се движи през половината на корпуса и предава топлина на матрицата на ротора, която го натрупва. Подаващият въздух, който се движи през другата половина, абсорбира натрупаната топлина. Докато въртенето продължава, частите, които поглъщат и предават топлина, продължават да се въртят и обръщат движението си. Този процес може да продължи безкрайно. Скоростта на въртене на колелото е или постоянна, или се променя с помощта на регулатор на скоростта.

Ротационният топлообменник се предлага в Серия Т. 

СЕРИЯ Т:

rotary

ПРИЛОЖЕНИЕ:

 • Климатизация и отопление
 • Плувни басейни
 • Индустриална вентилация
 • Морско приложение

 

МОДЕЛИ: РАЗМЕРИ, ИЗПЪЛНЕНИЕ И ДЕБИТ

Роторът, който образува обменния пакет, е основната част на машината. Материалът, използван за изграждането му, е алуминий, който поради физическите си характеристики (корозионна устойчивост, незапалимост и по-дълъг живот) е идеален в почти всички приложения, за които е предназначен топлообменникът.

Повече за вариантите, в които може да бъде: роторът, корпусът и позиционирането на топлообменника, ВИЖТЕ ТУК.

 

rotary_6

Електродвигателят, който позволява използването на топлообменника, е проектиран в съответствие с размера на ротора. Ако скоростта му е постоянна, имаме 380 V мотор, ако има регулатор на скоростта, моторът ще бъде 240 V. Във всеки случай всички двигатели са снабдени с топлинна защита.

Поддръжка на ротационен топлообменник RECUPERATOR:

За да се осигури най-добрата ефективност, въртящите се топлообменници изискват проста периодична поддръжка, включително:

 1. Почистване на оборудването, за да се отървете от натрупвания на влакна, прах и др .;
 2.  Проверка на двигателя и електрическата инсталация
 3. Контрол на състоянието на напрежение на предавките.

Ако имате допълнителни въпроси и искате да се консултирате с нас кое решение да изберете, свържете се с нас:

Контакт