Умен дом

home-automation-ekinex-alocor-1

Умен дом или автоматизиране на дома е вид сградна автоматизация, която включва в себе си управлението и контрола на осветлението, отопление, охлаждане, вентилация, климатизация, домашните уреди и други системи разположени в дома. В повечето случаи системите се контролират чрез WiFi, с цел улесняване на потребителите. Модерните системи за умна къща се състоят от ключове и сензори, които са подкачени към централен хъб, който се нарича gateway. Чрез помощта на WiFi и интерфейс подходящ за потребителите, те могат да управляват ключовете и да следят състоянието на сензорите. Най-съвременните системи позволяват контролирането и извън дома, което се осъществява, за по-голяма сигурност, с помощта на Cloud базирани технологии.

СИСТЕМИ ЗА АВТОМАТИЗИРАНЕ

ALOCOR, чрез своя партньор АМХ, предлага на собствениците на домове единен достъп и управление на широка гама от домашна електроника, включително:

АУДИО И ВИДЕО УПРАВЛЕНИЕ

В тази категория предлагаме панели с едно докосване. С помощта на тези панели можете спокойно да управлявате и контролирате аудио и видео съдържание в отделните зони от вашия умен дом. Системата може да се ползва за контролиране на всекидневна, дневна, кухня, хол, басейн, спа зона, фитнес център, стая за отдих и други. Системата, която ви предлагаме може да бъде лесно разширявана.

АВТОМАТИЗИРАНИ ВРАТИ, ВХОДОВЕ И ПОРТИ

Стандартният метален ключ вече не е най-актуалното средство за отключване. Много по-лесно е използването на карта за достъп, която да осигурява нужния достъп за отделни зони. Екипът на ALOCOR може да бъде ефективен за автоматизирането както на вашия дом, така и на офис сграда или индустриален обект.

КАМЕРИ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ

ALOCOR предлага регулатори и сензорни панели, които предоставят пълен контрол срещу натрапници. Стратегически разположени ССТV камери извън дома доставят образ на посетители към фиксирани точки по желание.

ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ НА ДОМАШНИ СИСТЕМИ

Чрез AMX системите ще имате пълен достъп и контрол над вашия дом. Дали локално или външно с помощта на интернет, ние можем да ви осигурим мечтания комфорт.

ОСВЕТИТЕЛНИ СИСТЕМИ ЗА РАЗЛИЧНИ СЪБИТИЯ

Системите за автоматизиране, които предлагаме позволяват предварително задаване на различни настройки на осветлението във вашият имот. Пестите време, което ще прекарате с вашите гости и в което ще се насладите на събитието.

КОНТРОЛ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

ALOCOR предлага решения за намаляване на разходите за енергия като се ползват контролиращи системи, които управляват отоплителните, вентилационните и климатичните системи. Чрез предварително програмирани системни настройки се поддържа температура в зависимост от часа и използваемостта на помещенията.

ИНТЕРКОМ КОМУНИКИРАНЕ

ALOCOR предоставя сложни интерком функции, които са напълно интегрирани със различни аудио системни компоненти.

ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ СЕРИИ ОТ КОМАНДИ

ALOCOR може да ви предложи и системи, които автоматично активират серия от събития, задействащи се според желанието на потребителя, например: автоматично включване на външното и вътрешно осветление, стартиране на телевизора на любим канал или настройване на отоплението на предпочитанин режим.

 

Translate »