Пожароизвестяване и Оповестяване

Системи за
Пожароизвестяване

КОИТО АЛОКОР ПРЕДЛАГА:

Системите за пожароизвестяване и оповестяване са важен компонент в цикъла от автоматизирани сградни системи. Разглеждани като автоматични алармени инсталации, пожароизвестителните системи имат ключова роля за съхранението на живота на обитателите на различните обекти. Модерното строителство се отличава със сгради, с много налични помощения, съответно обитавани и от много хора, което се превръща в предпоставка за по-бързото разпространение на евентуални пожари. В случай на затруднена евакуация би се стигнало до много човешки жертви. Подобни злощастни ситуации могат да бъдат избегнати с наличието на надеждни средства за локализирането и сигнализирането на началната фаза на пожар. Оценявайки важността на системите за пожароизвестване, екипът от специалисти на ALOCOR, в партньорство с ESSER (by Honeywell), предлага на своите клиенти решения и разработва индивидуални проекти, съобразени изцяло с нуждите и изискванията им.

fire-systems

Системите за пожароизвестяване, които ALOCOR осигурява на своите клиенти са устойчиви в бъдещето. Биват конфигурирани по поръчка с гъвкаво разширение с всички нови функционалности и компоненти. С усъвършенстването на отделните компоненти, дизайнът на пожароизвестителните компоненти също търпи модернизация. Приоритет са изискания и изчистен дизайн, удобството за ползване, както и осигуряването на нисък жизнен цикъл и разходи за поддръжка.

Дизайн guide на системите за пожароизвестяване


Благодарение на модулната си структура, системите за гласова аларма от ALOCOR и ESSER улесняват внедряването на малки и големи решения за публично адресиране, фонова музика, аларма и евакуация. ESSER реагира бързо на разширяването на класическите области на приложение в системите за гласова аларма: С VARIODYN® D1. Новата продуктова линия, одобрена от VdS за тенденцията при гласовати аларми, се предлага с широкообхватно продуктово портфолио за най-различни области на приложение – от цифрови комуникационни устройства и усилватели на мощност до компактни цялостни системи.

Вижте повече за системите за гласова аларма

Системата за управление е компютърно базиран софтуер за работа, събиране и управление на данни от свързани подсистеми. Усъвършенстваното управление на правата на потребителите осигурява специфичен достъп до данни и за работа на подсистеми, включително автоматично структуриране на съобщения в системата за управление. По този начин различни инсталации могат да бъдат интегрирани в еднаква потребителска повърхност, като например: алармени системи, пожароизвестителни системи, видеонаблюдение, контрол на достъпа, контрол на изходния маршрут, гласови аларми и системи за озвучаване, аварийно управление на вратата и други.

Освен изграждането на екранни снимки, графики и работни потоци, системата за управление осигурява допълнителни изходни канали за електронна поща, sms, телефакс или печат (например за карти за маршрута на пожарната служба) с цел по-добро визуализиране на аларми, съобщения и всякаква друга подходяща информация.


Вижте повече за системите за пожароизвестяване във видеото:

Работите по
проект за пожароизвестяване?

Свържете се с екипа ни, за да ви разкажем повече за продуктите нa ESSER
и намерим най-доброто решение за вас, вашия бизнес и вашите клиенти.

Свържете се с нас

Нашите услуги