Сградна автоматизация

Системи за
Сградна автоматизация

КОИТО АЛОКОР ПРЕДЛАГА:

Системите за сградна автоматизация (BMS, Building management systems) са централизирани системи за контрол на отоплението, охлаждането, вентилацията, влажността на въздуха, осветлението и други системи. Целта на сградната автоматизация е да осигури комфорт и ефикасно управление на всички системи. По този начин могат да се намалят драстично разходите за отопление или охлаждане на сградите, а също така и да се намали износването на системите.

Сградната автоматизация е пример за разпределителна контролна система. Това е мрежа от компютърни устройства, които са създадени с цел мониторинг и контрол на механични системи за достъп, пожарно известяване, осветление, HVAC, парогенератори и вентилационни системи в сгради.

Идеята зад сградната автоматизация е да поддържа микроклимата в една сграда в определени граници като следи за състоянието на всички системи и при повреда сигнализира мигновено, с което осигурява възможност за бърза реакция за отстраняването. Системите за сграден мениджмънт са причина за намаляване освен на всекидневните разходи, така и на разходите за поддръжка на апаратурите. В днешно време почти няма офис и индустриални сгради, които да не са автоматизирани. Този процес на автоматизация се наблюдава и за по-стари сгради с цел максимално оптимизиране на разходите.

Какво прелагаме ние

Ние от ALOCOR предлагаме както стандартни, така и съобразени с желанието на клиента решения за сградна автоматизация. Предлагаме продукти на едни от пионерите в бранша. Компании, които полагат стандартите за автоматизиране на домове, офис сгради и индустриални сгради. Силно разчитаме на своите доставчици и партньори, CARELHoneywell & Siemens, които имат над 30 годишен. Чрез тях ние успяхме да изградим и осигурим на нашите клиенти най-различни решения за справяне с проблеми с климатизацията, вентилацията или сигурността на сградите.

Предлагаме пълна гама от компоненти за автоматизация и контрол, които могат да бъдат свободно програмирани и използвани за функции като:

 • регулатори на въздуха;
 • охладителни или подгряващи помпи;
 • покривни агрегати;
 • прецизни климатични системи;
 • охлаждащи системи за телекомуникации.
 • поставки за компресори.
 • хладилни помещения и много други.

Системите за автоматизация, предлагани от ALOCOR, комуникират с  управляващи сграден мениджмънт системи посредством протоколи като:

 • Modbus®,
 • BACnet,
 • TCP/IP,
 • SNMP,
 • Metasys®
 • LonWorks® (Echelon®).

ALOCOR предлага на своите клиенти интранет и интернет интерфейси. Всички сградни системи и продукти, съобразяваме със специфичните изисквания на клиента.

ЕТАПИ ПРИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА СИСТЕМА ЗА СГРАДНА АВТОМАТИЗАЦИЯ:

01

Анализ на проекта

ясно дефиниране на спецификациите на сградата и нуждите на ползвателите. Желателно е анализът да се случи в етап на проектиране, с цел максимална ефективност на BMS компонентите, отличен краен резултат и пестене на време и средства.

02

Изграждане и въвеждане в експлоатация

след подробен анализ на проекта и решение на клиента да се довери на ALOCOR, процесите по интегрирането на сградна система за управление са следните: проектиране, доставка на оборудване, монтаж, настройка и въвеждане в експлоатация .

03

Обучение

екипът от инженери на ALOCOR обучава персонала, който ще работи със системата за сграден мениджмънт, да управлява системата, така че да извлече всички ползи от нейното внедряване.

04

Поддръжка

редовната поддръжка на системата осигурява нейното правилно функциониране. Специалистите на ALOCOR се грижат за непрекъснатото оптимизиране на системата.

ПРОДУКТИ ЗА
АВТОМАТИЗАЦИЯ

Научете повече за продуктите за автоматизация, които предлагаме.

Вижте тук

СГРАДНИ ИНСТАЛАЦИИ
И BMS СИСТЕМИ

Приложението и ползите при изграждането на BMS системите.

Вижте тук

Работите върху проект
по Сградна Aвтоматизация?

Свържете се с екипа ни, за да намерим най-доброто решение за вас.

Свържете се с нас

Нашите услуги