Биометрични системи за сигурност

Alocor - Biodit - header


Alocor - Biodite - logo


В партньорство с BIODIT, водеща българска високотехнологична компания, специализирана в разработването на най-съвременните биометрични системи за сигурност, ALOCOR ще ви предложи биометрични решения за достъп. Вие сте вашата собствена идентичност. Няма нужда от клавиши, карти за достъп или ПИН кодове, само една идентификация на пръстовите отпечатъци.

Областите на приложение на биометричната технология за контрол на достъпа, мониторинг на времето за наблюдение и управление на операциите, са безкрайни - здравна индустрия, бизнес и офис центрове, търговски и жилищни сгради, банковата индустрия, автомобилната индустрия, охранителните фирми и др.

Ако смятате, че създаването на потребителски опит от 21-ви век чрез нови технологии и иновации е основен стълб за успеха на вашата компания, нашето решение за контрол чрез биометрични данни е решението е за вас.

Alocor - Biodite - fingerprint


Продукти на Biodit

Продуктите на BIODIT могат да се разделят на безжични и жични. Безжичните биометрични устройства задават нов стандарт в системите за контрол на достъпа, съчетани с гъвкава софтуерна платформа. Решение без нужда от окабеляване, предварителна инсталация или други строителни и ремонтни работи. Докато жичните биометрични системи на BIODIT са предназначени за наблюдение, управление и контрол на електронни брави, бариери за паркиране, турникети и др. Вградените програмируеми релейни изходи и цифрови входове правят биометричните устройства подходящи за административни сгради, правителствена администрация, финансови институции, летища, железопътни гари, хотели, университети, индустриални зони, помещения със специално предназначение и други.


БЕЗЖИЧНИ (WIRELESS) УСТРОЙСТВА

 

Alocor - Biodite - wireless - devices

Системата за безжично биометрично заключване (WBLS®) е мощен инструмент, който предлагат най-добрите биометрични технологии в класа на пазара днес. Oloc® WBLS®, Conik®, Biodit Energy® използват безжична технология за комуникация с Gateway® WBLS®. Gateway® WBLS® се свързва със съществуващата Ethernet мрежа за данни чрез криптирана Ethernet връзка със софтуера за управление. Има и двупосочна безжична шифрована комуникация между Gateway® WBLS® и биометричните устройства. Безжичните комуникации са кодирани чрез проверки за безопасност на циклични кодове за излишък и алгоритми за безопасност. Всички тези характеристики се предлагат заедно с допълнителна функция за ниско напрежение.

Безжични биометрични устройства на Biodit са:

 

 • Olock®WBLS е иновативно безжично биометрично устройство за контролиран достъп. Той осигурява бърз и лесен достъп на потребителите до различни стаи чрез точна идентификация на пръстовотпечатък, без необходимостта от ключове, магнитни карти, пароли и други, които могат да бъдат откраднати, изгубени, счупени или забравени.Olock® е свързан с управлението на софтуера за управление и към другите мрежови устройства, използващи Wireless Biometric Locking System® (WLBS®), базиран на платформа Zigbee. Тази свързаност опростява инсталациите, като се възползва от тях
  общите компютърни ресурси и улеснява инсталацията на продукта без необходимост от строителни работи или окабеляване.
 • Inside®WBLS е безжично биометрично устройство за контрол на достъпа. То осигурява бърз и лесен достъпа на потребителите до различни стаи чрез идентифициране на данните.
  Inside® WBLS е проектиран за интегриран монтаж и чрез реле позволява контрол на електронни брави, автоматични врати, паркинг бариери, турникети и други.Inside® WBLS се свързва Biodit Management Software чрез Gateway® WBLS. Най-използваната технология за безжична биометрична заключваща система (WLBS®) се основава на платформата на Zigbee и се осъществява чрез 128 битово. Устройството може да контролира електрически заключващи механизми, използвайки интегрираното си устройство и може да използва безжична комуникация с останалите мрежови устройства. Той може да работи ONLINE и OFFLINE. Inside® WBLS има ниска консумация - устройството ще остане в режим на готовност и сензорът ще се включи активирайте, когато се приближите до него.
 • Biodit®Energy ще осигури енергоспестяване чрез намаляване на енергийната интензивност и консумация.
  Biodit Energy® е не само правилния начин да посочите своето екологичното съзнание, но и решение за благополучието на клиента и намаляване на енергийните разходи.
 • Gateway®WBLS е мрежов контролер за връзка между безжичните биометрични устройства на Biodit, използващи (WLBS®) Wireless Biometric Locking System® и Biodit Management Software. Към устройството може да се подкачат до 14 безжични устройства.
  Обменът на информация между устройства и Gateway® е двупосочен и криптиран и използва IEEE 802.15.4 стандарт на 2,4 GHz. Комуникацията между другите мрежови контролери и софтуера за управление на биологични продукти се извършат чрез вградената Ethernet мрежова карта, свързана към съществуваща или новоизградена мрежа LAN / WAN.

 


КАБЕЛНИ (WIRED) УСТРОЙСТВАAlocor - Biodite - wired - devices

Прикачените биометрични системи на Biodit са реализиране с помощта на специално разработеният за тази цел DriverControl®. Той свърза е мрежов контролер за връзка между жичните биометрични устройства на Biodit и софтуера за управление на Biodit. Може да работи с до 2 биометрични устройства. Той има 4 програмируеми релета и 2 програмируеми цифрови входа. DriverControl® може да контролира и електронни брави, автоматични врати, паркинг бариери, въртящи се врати. Чрез устройството могат да бъдат контролирани електрически уреди като осветление, въздух климатизация, вентилационни системи и асансьори. Комуникацията с други контролери и специализирани софтуер се извършва чрез вградената Ethernet мрежова карта свързани със съществуваща или новоизградена мрежа LAN / WAN.

Жични (прикачени) биометрични устройста на Biodit са:

 

 • Conik®Access Wall е биометрично устройство за контрол на достъпа. Устройството е предназначено за монтаж на стена, осигурявайки бърз и лесен достъп на потребителите до различни стаи чрез идентификация на пръстовите отпечатъци.
  Благодарение на модерния си дизайн Conik®Access е приложим за всеки интериор. Свързан мрежово с контролера, той осигурява максимална сигурност и ефективен контрол в области с висок приоритет.
  Връзката между Conik®Access Wall и Biodit Софтуерът за управление се извършва с помощта на DriverControl® чрез RS485 интерфейс с максимално разстояние до 1 км.
 • Inside® е биометрично устройство за контрол на достъпа. То осигурява бърз и лесен достъп на потребителите до различни стаи чрез идентификация на пръстовите отпечатъци. Inside® е предназначен за интегриран монтаж и позволява контрол на електронни брави, автоматични врати, бариери за паркиране, въртящи се врати и други.
  Той може да работи ONLINE и OFFLINE. Връзката между това устройство и софтуера за управление на BIODIT се осъществява чрез DriverControl®.
 • Conik®Roll and Slim®Roll са биометрични устройства, които позволяват с помощта на специален софтуер да се добавят нови потребители в системата. Устройствата не записват изображения на пръстови отпечатъци, а само генерират уникален биометричен модел. Това е еднопосочен процес и не позволява реконструкция на изображение на пръстови отпечатъци чрез извличане на биометричен модел. Conik®Roll и Slim®Roll са естетични устройства, които могат да бъдат интегрирани във всяко пространство. Предлагат се в различни цветови рамки според изискванията на клиента.
 • Driver®Control е мрежов контролер за връзка между жичните (подкачените) биометрични устройства на Biodit и софтуерът за управление и контрол над достъпа на Biodit.DriverControl® може да работи с до 2 биометрични устройства за управление на електронни брави, автоматични врати, бариери за паркиране, въртящи се врати. Има 4 програмируеми релета и 2 програмируеми цифрови входа. Чрез устройството могат да се контролират електрически уреди като осветление, климатици, вентилационни системи, асансьори и други. Комуникацията с други контролери и специализирания софтуер се осъществява чрез вградената Ethernet мрежова карта, свързана със съществуваща или новопостроена LAN / WAN мрежа.

Biodit Management Software

Alocor - Biodite - Management Software

Софтуерът за управление на BIODIT продукти е разработен да работи с всички мрежови контролери на Biodit (безжични или кабелни) през комуникационен стандарт Zigbee. Информацията се предава през RF в реално време чрез свързване към Gateway® WBLS или DriverControl®. Така имате възможност да съберете цялата необходима информация относно биометричните устройства и контролът на достъп до отредените зони. Мониторингът на всички онлайн контролни блокове помага да се разбере какво се случва вътре в сградата. С помощта на софтуера могат лесно да се създадат събития при които да се изпращат различни видове сигнали или E-mail-и. Освен това информацията може лесно да бъде филтрирана с цел премахване на излишната информация и след това да се създадат специализирани доклади, които могат да се експортират в PDF или Excel-ски таблици с цел за по-късен анализ. Чрез него само за няколко минути потребителите могат да бъдат регистрирани / изтрити или да им бъдат променените правата за достъп.

BIODIT предлага отдалечен достъп до контролния панел като по този начин се гарантира безпроблемно изпращане на новите потребители и техните права до всички контролни устройства. Biodit Management Software е специализирана платформа за управление, която позволява на организацията да има пълен достъп и контрол: онлайн мониторинг в реално време на сгради, хотели, болници и други. Използване на платформата за управление на различните нива на достъп, времеви график и настройка на всички настройки и параметри на устройствата могат лесно да бъдат настроени.

Alocor - Biodite - fingerprint


Alocor - Biodit - footer

Translate »