Автоматизaция на дома

Системи за
Автоматизация на дома

КОИТО АЛОКОР ПРЕДЛАГА:

Собствениците на домове днес имат различни очаквания и изисквания за комфорта на дома от преди няколко години, когато основен приоритет беше сигурността и системите, които я осигуряват. Днес на първо място се поставя желанието за преживяване на всекидневно комфортно изживяване, което увеличава удоволствието на прекараното вкъщи време. Жилища, които предлагат високо качество на живот при всякакви условия, отговаряйки на всички нужди на техните собственици. Съвременни високоенергийни и напълно ефективни сгради, които намаляват потреблението, и са напълно екологично устойчиви. Всички изброени предимства, отговорни за комфорта на дома, са възможни б лагодарение на автоматизация на дома.

ALOCOR постига съвършенството в автоматизацията на дома с контролерите и компонентите за сграден мениджмънт на Ekinex®. Майсторски изработени в духа на фината италианска естетика, продуктите на Ekinex позволяват да контролирате и наблюдавате цялото жилище като поставите фокуса върху хората, а не върху технологиите.

Системата за сграден мениджмънт осигурява комфортен вътрешен климат, високо качество на въздуха и приятно осветление за всеки момент от деня. Ръчните бутони могат лесно да се комбинират с гласови команди, смартфони и със специално разработеното приложениe за контрол на Ekinex – Delégo. Командите за време и присъствие позволяват да управлявате процесите у дома независимо къде сте – вкъщи или далеч от вкъщи.


Системите за автоматизация и управление на жилищни сгради позволяват регулирането на климата и качеството на въздуха. Лекотата на използването им се счита за съществена част от качеството на живот, a предимствата по отношение на консумацията на енергия са значителни.

Различните компоненти за системите за жилищен мениджмънт се проектират с адекватни размери,  допълнени със символи и сигнални светодиодни лампи, захранвани от много ниско напрежение, което ги прави и по-безопасни. Материалите, от които се правят са с високо качество и приятни на допир.

Различните контролери позволяват управление чрез приложения на вашия смартфон или чрез гласови команди, възможности, които значително опростяват ежедневието.


Технологията и комфортът в дома вече не са само опция, а печеливш елемент на пазара на недвижими имоти. Инсталирането на система за домашна автоматизация покачва цената на имота, спрямо жилищни сгради, оборудвани само с традиционните инсталационни системи.

От анализ, извършен от специализирани портали, се установява, че поне една четвърт от получените заявки за оферти се отнасят до устройства за автоматизация на дома, а 24% от новите собственици, които реновират къща след закупуване, включват поне един елемент за автоматизация на дома. От реалните случаи, разгледани в новия строителен сектор, става ясно, че автоматизацията на дома вече е включена както в проекти от висок клас, така и в такива с по-ниски бюджети.

Източник на посочената информация: статия на Adriano Lovera –> www.ilsole24ore.com


По-голямата част от времето си прекарваме в затворени пространства. Динамичното управление на светлина може да допринесе съществено за благосъстоянието на обитателите на сградите. Днес осветлението може да се регулира по отношение на интензивността и цвета на светлината, както и да се променя динамично в различните етапи на деня – студена бяла светлина за събуждане, интензивна бяла светлина за насърчаване на концентрацията в активната част на деня и мека бяла светлина в късния следобед за подготовка за вечерта.  Тази регулация е възможна благодарение на LED светлините и разнообразието от осветителни тела, които позволяват излъчването на интензивна или дифузна светлина, управлявани чрез система за автоматизация на дома.

Динамичният контрол на светлината прави възможно възпроизвеждането на природни условия в дома, предлагайки екологични условия на живот, по-близки до техните биологични нужди.


Проблемите с лошото качество на въздуха могат да възникнат дори в затворени среди, причинени от замърсители вътре и от увеличаването на концентрацията на CO2, заради човешкото присъствие.

Този аспект не бива да се подценява, тъй като в Европа средно повече от 90% от времето си хората прекарват на закрито. Ако излагането на замърсители с течение на времето стане много удължено, проблемът вече не е само в благосъстоянието на околната среда, но може да повлияе сериозно и на здравето на хората. Следователно осигуряването на високо качество на въздуха в дома е необходимост. Този процес може да бъде подпомогнат от контрола на вентилацията с помощта нa системата за автоматизация на дома, което позволява едновременно да се постигне високо качество на въздуха и енергийна ефективност.


Fenix ​​NTM® е иновативен нанотехнологичен материал, разработен и намиращ приложение във всички сфери на интериора (кухни, мебели, търговски обекти, ресторанти, санитарни помещения и т.н.). Материалът се състои от хартия (повече от 60%) и термо-закаляващи смоли (около 30-40%) и се произвежда чрез специален процес, при който топлина и налягане се прилагат едновременно, за да се получи хомогенен и непорест материал. Вътрешният слой е съставен от хартия, импрегнирана с топлинно втвърдяващи се смоли, докато външната повърхност изисква използването на нанотехнологии и е съставена от акрилни смоли от ново поколение, втвърдени и фиксирани с процеса – електронно втвърдяване с лъч. При слабо отразяване на светлина повърхността му е изключително непрозрачна, против пръстови отпечатъци и има приятна мекота на допир. Fenix ​​NTM® е силно устойчив на абразия, ожулвания и суха топлина. Значително намалява бактериалното натоварване, което прави повърхността хигиенична и лесна за почистване, устойчива на плесени, ударни и киселинни разтворители и домакински реагенти.

Иновативният материал е завършек на стенните контролери и продукти на Ekinex®. Той подобрява дизайна на аксесоарите и те не остават незабелязани и неоценени от архитекти, интериорни дизайнери и крайни клиенти.


Контрол с едно приложение

Delégo е приложението, чрез което може да управлявате и контролирате Ekinex системата

Delégo е приложението, чрез което може да управлявате и контролирате Ekinex системата за автоматизация на дома, чрез мобилното ви iOS или Android устройство. Интерфейсът на приложението е прост и интуитивен като позволява взаимодействие със системата за домашна автоматизация чрез използването на общ смартфон.

С Delégo контролирате осветлението, отоплението, охлаждането, вентилацията, завесите или щорите, аудио/видео оборудването и много други функции за автоматизация на дома само с едно докосване от едно устройство и от всяка точка, с Wi-Fi достъп или дистанционно чрез уеб връзка. Имате възможност да създавате, променяте и нагласяте различни сценарии, както и да следите различното потребление на дома. От главното меню може да изберете управлението: по области или по услуги, възможен е и директен достъп до страницата чрез сценариите. Интеграцията с устройства на Ekinex е незабавна и се обогатява от съвместимост с всяко друго устройство, базирано на отворения стандарт KNX.


Повече за Delégo вижте на този линк.2018 беше годината, в коята гласовите асистенти, интегрирани в домашните говорители, предлагани от някои големи международни компании, постигнаха масов успех. От джаджи, които припомнят любимо музикално произведение или слушат прогнозата за времето, гласовите асистенти стават все по-широкоразпространени инструменти, оказващи влияние върху много дейности от ежедневието ни. Вече тези устройства се предлагат и като лесен и интуитивен интерфейс за управление на умния дом, позволяващи най-непосредственото управление, за което можете да се сетите: произнасяне на действието, което трябва да се извърши.

Затова и от Ekinex предлагат устройства, работещи като интерфейс между домашни високоговорители с гласов асистент на Apple, Google и Amazon и KNX (TP) мрежа.

Компактните устройства на Ekinex опростяват ежедневието между домашните стени. В комбинация с приложенията на Amazon, Apple и Google също ви позволяват да използвате вашия смартфон като алтернатива на колоната за пълен контрол върху системата на Ekinex.Потребителят все повече изпитва нужда да използва и да се обгражда от продукти и вещи, персонализирани спрямо нуждите и вкусовете му. Ekinex® не подминава тези нужди и постоянно разширява библиотеката си със символи с нови икони, които могат да се използват в цялата им гама пластмасови, метални Fenix NTM клавиатури.

Библиотеката със символи на Ekinex може да разгледате ТУК.

В допълнение Ekinex® предлага възможност за създаване на икони, проектирани или предложени от клиенти(във векторен формат ai, eps, dwg, dxf или pdf), за цялостно персонализиране на всички команди у дома.


Доверете се на Alocor и Ekinex за Автоматизация във вашия дом

С МОНТИРАНЕТО НА СИСТЕМАТА И ПРОДУКТИТЕ, ЩЕ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ПРОЦЕСИТЕ, ЧРЕЗ:

С решенията за домашна автоматизация съчетаването на комфорта с високи нива на ефективност е постижимо и предимство, от което в бъдеще все повече потребители ще се нуждаят.

Някои примери за ефективност и пестене на енергия: отопление и охлаждане само там, където и когато е необходимо, използване на безплатния принос на топлина и светлина и избягване на ненужно разпръскване на енергия извън дома. Освен това, благодарение на Delégo приложението, може да бъдете незабавно информирани за потреблението на вашия дом и напредъка във времето: бърз и ефективен начин за идентифициране на аномалии и избягване на разхищаване на ресурси.

Съвместно с Ekinex, Alocor предлага пълна гама от продукти, която позволява да се осъществява контролът върху всички основни функции на топло и електрическата система:

Интелигентното управление на натоварването позволява автоматично да активирате и деактивирате основните домакински електрически уреди в съответствие с зададената скала за приоритет като оптимизирате използването в съответствие с договорната мощност и избягвате досадни откъсвания или тежко съкращение. Интегрираната логика позволява също да се вземе предвид наличието на електроенергия, произведена от възобновяеми източници, например слънчеви фотоволтаични панели.

Сградната автоматизация осигурява комфорт и ефикасно управление на всички системи във вашия дом, офис или хотел. Системата за автоматизация на дома предлага значителни икономии на енергия и на потреблението на ресурси.
Предимствата не се свеждат само до подобряване на икономическия баланс, износването на системите се намалява, а сградата става много по-устойчива за околната среда.


Иточник: Ekinex

Работите по проект за
Автоматизация на дома?

Свържете се с екипа ни, за да ви разкажем повече за продуктите на Ekinex
и намерим най-доброто решение за вас, вашия дом, бизнес или вашите клиенти.

Свържете се с нас

Нашите услуги