Автоматизация на транспорта

Alocor - Prolan - rail automations

В областта на железопътния контрол и сигурност, осигурявайки ефективно управление, наблюдение и безопасност на инфраструктурата, ALOCOR си сътрудничи с Prolan. Prolan e компания, която oт 1990 година специализира в разработването на собствени хардуерни и софтуерни продукти за критична безопасност и автоматизация на влаковото движение. Системите им за контрол и безопасност са внедрени в цялата железопътна мрежа в Унгария, както и в електроснабдяването, газопреносната и нефтената промишленост, водоснабдяването и дори в атомната електроцентрала в Пак.

Алокор - Prolan - FET - Catenary Management System

Системата за управление на контактната мрежа (наречена FET) е органично свързано устройство за наблюдение на автоматизираната електрифицирана железопътна система. FET е в състояние да наблюдава енергийните доставки на всички железопътни линии и в извънредни ситуации да позволява бързо откриване на повреди.

FET системата на PROLAN, която ALOCOR предлага, може лесно да бъде интегрирана с други FETs, както и способността й да предоставя данни, дори и на дистрибуторския център на електрозахранването.

Централните системи за управление на движението и по-специално системата с релейно блокиране, работеща на гарите, може да се контролира чрез традиционните електромеханични мимични контролни панели с бутоните им или чрез електронен контролен панел (ELPULT).

Дистанционно управляемото устройство ELPULT може да замени традиционния електромеханичен контролен панел на релето за блокиране на останалите релейни елементи. 

Алокор - Prolan - ELPULT - Cetrnal Traffic Control for Railways
Алокор - Prolan - ProSigma - Interlocking System Extension for CTC

В областта на железопътните блокиращи системи съществуват междинни връзки между релейните превключватели и отдалеченото оборудване. В случай на изграждане на нова система, най-съвременното решение е да се приложи предаване на сигнала въз основа на мобилен телефон или оптична комуникация.

PROLAN са придобили богат опит в сертифицираните SIL4 системи за безопасност, разработвайки релейно оборудване за безопасност на железопътния транспорт, като са си поставили за цел да проектират и създават сигнален предавател за безопасност (SST). Оборудването, наречено ProSigma, осигурява безопасно предаване на сигнала, което гарантира наличието на SIL4 чрез мобилна или оптична комуникация.

Алокор - Prolan - Passenger Information System

Системата е подходяща за градски и извънградски маршрути, за информация на пътниците по график, както и за представяне на друга рекламна информация. Устройствата включват конструктивни елементи, подходящи за употреба на открито и на закрито, и могат да осигурят дизайн, устойчив на различни външни проявления.

Камерата и дисплейната повърхност могат да бъдат гъвкаво преоразмерени по размер и функционалност, съобразно техническите и бизнес изисквания на дадена услуга, цвят и дизайн. Устройствата могат да бъдат инсталирани на различни локации – перон, чакалня, спирка.

Електрическата топлопредавателна система на превключване може да се използва за автоматично регулиране дори при сурови зимни условия. Благодарение на конфигуриращата се конструкция, тя може да се използва в широк спектър от CTC системи. 

Алокор - Prolan - Switch Point Heating System

Translate »