Samsung Wind-Free™ – game changing технологията в решенията за климатизацията

Вече споделихме с вас, че ALOCOR привлече за свой партньор Samsung и по-специално Samsung Climate Solutions, Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) - частта от компанията, която се занимава с решенията за климатизация. В последователни публикации ще ви разкажем повече за различните технологии, които компанията използва, за да създаде най-добрите климатични решения, и различните решения, които можете да изберете за вашия бизнес според нуждите му.

През последните четиридесет години Samsung посвещава времето си на непрекъснато развитие и разработка на все по-иновативни системи за климатизация. Продуктите на компанията са революция в сферата на климатизацията заради стилния си дизайн и високо качество. Мисия и главен стремеж на компанията е да създава решения, които докато поддържат чист и свеж въздуха, пестят енергия и опазват околната среда.

Днес ще ви разкажем повече за една технология, която компанията разработва с грижа към клиента и неговия комфорт - Wind-Free™ технологията за охлаждане.

Wind-Free™ - Охладете бързо, поддържайте хладина без директен вятър

Какво е Wind-Free™ и как работи?

Wind-Free™ технологията за охлаждане осигурява хладина без да усещате студеното въздушно течение. Технологията работи почти незабележимо.

Перфектната работа на охлаждащата технология се дължи на няколко фактора:

Преден панел  с 21000 микроотвора

Samsung Wind free - microholes

Предният панел на вътрешното тяло на продуктите с Wind-Free™ технология е с 21 000 микроотвора, които използва за равномерното и приятно разпространение на въздуха в цялото помещение. Охлаждащата технология осигурява необходимото ниво на свежест на въздуха като не позволява да усещате студените струи. Иновативният панел е направен чрез специална отливка, създадена от Precision Machining, която позволява създаването на 21000 микроотвора върху един единстен панел. Отливката се оформя и е завършена след шлифоваща технология на обработване. Въпреки наличието на толкова много и малки микроотвори, структурата не се нарушава и предният панел запазва целостта си. Именно хилядите малки микроотвори са причината въздухът да се разпространява толкова равномерно и приятно.

Алгоритъм за контрол на скоростта на вятъра

При климатичните системи с охлаждаща Wind-Free™  технология охлаждането стартира в режим "Normal Cooling". Когато достигне желаната от вас температура режимът на охлаждане "Wind-Free™ " е вече достъпен. На режим Wind-Free™ ще се чувствате комфортно без да се налага да сменяте настройките.

Климатизиците с технология без вятър са с вътрешното тяло с вентилатор, външно с инверторен контролер и компресор. След достигането на желаната от вас температура и е време за Wind-Free™  mode, алгоритъмът за контрол на скоростта на вятъра, създава вятър, който се движи с ниската скорост от 0.15 м/с*. Алгоритъмът възпрепятства и температурни колебания.

Система за разпръскване на въздушния поток

Samsung Normal Mode

При обикновените машини въздухопотокът е еднопосочен, при тези с  разпръскването на въздушния поток е разнопосочно. В режим на нормално охлаждане, ъглова перка във вътрешното тяло насочва бързия въздух надолу, докато достигне зададената температура. Когато температурата бъде достигната и се активира Wind-Free™ и панелът с 21 000 микроотвори въздуха започва да излиза деликатно през малките отвори във всички посоки. А вие ще се чувствате комфортно, докато се наслаждавате на охлождането.

Режим на работа на технологията

За комфорта в помещението се грижи охлаждащият режим на климатичната система в две стъпки. Температурата, която е зададена, се достига бързо в режим "Fast или Normal Cooling", след което поддържа режим на охлаждане без вятър (Wind-Free™). Системата Wind-Free™ разполага и с режим за добър сън. Той създава перфектния климат на помещението, в което ще спите. Отново иновация, създадена с грижа към клиента, неговия комфорт и различните му нужди.

Пестене на енергия

Wind-Free™ режимът консумира по-малко от 72% енергия**, отколкото "Fast cooling". При Wind-Free™ компресорът работи на минимални Hz, за да поддържа желаната температура, вентилаторът на вътрешното тяло също се върти нa минимални обороти в минута. Чувствате се комфортно  при желаната температура, без да се тревожите за сметките за електричество.

Въпреки че ALOCOR добави скоро решенията за климатизация в услугите си, екипът вече може да се похвали с два изпълнени проекта със системи от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

Съвсем скоро термопомпите на Samsung, ще можете да откриете и в онлайн магазина на ALOCOR.

Свържетете се с нас, за да открием най-доброто климатично решение за вашия бизнес:

 


Забележки: *ASHRAE (Американското дружество по отопление, охлаждане и климатизация) определя въздуха в покой като въздух със скорост под 0.15 м/с, при който липсва студено въздушно течение.

 **тествано при модел AR07M5170HA на база натрупаната консумация на "Fast cooling" и "Wind-Free™". Сравнен с "Normal Cooling", "Wind-Free™" консумира по-малко от 55% енергия.

Ресурси: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

Comments are closed.

Translate »