Blog

Samsung Wind-Free™ – технологията с грижа за клиента и неговия комфорт

Вече споделихме с вас, че ALOCOR привлече за свой партньор Samsung и по-специално Samsung Climate Solutions, Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) – частта от компанията, която се занимава с решенията за климатизация. В последователни публикации ще ви разкажем повече за различните технологии, които компанията използва, за да създаде най-добрите климатични решения, и различните решения, които можете да изберете за вашия бизнес според нуждите му.

През последните четиридесет години Samsung посвещава времето си на непрекъснато развитие и разработка на все по-иновативни системи за климатизация. Продуктите на компанията са революция в сферата на климатизацията заради стилния си дизайн и високо качество. Мисия и главен стремеж на компанията е да създава решения, които докато поддържат чист и свеж въздуха, пестят енергия и опазват околната среда.

Днес ще ви разкажем повече за една технология, която компанията разработва с грижа към клиента и неговия комфорт – Wind-Free™ технологията за охлаждане.

WIND-FREE™ – ОХЛАДЕТЕ БЪРЗО, ПОДДЪРЖАЙТЕ ХЛАДИНА БЕЗ ДИРЕКТЕН ВЯТЪР

КАКВО Е WIND-FREE™ И КАК РАБОТИ?

Wind-Free™ технологията за охлаждане осигурява хладина без да усещате студеното въздушно течение. Технологията работи почти незабележимо.

Перфектната работа на охлаждащата технология се дължи на няколко фактора:

Samsung Wind free - microholes

Преден панел с 21 000 микроотвора:

Предният панел на вътрешното тяло на продуктите с Wind-Free™ технология е с 21 000 микроотвора, които използва за равномерното и приятно разпространение на въздуха в цялото помещение. Охлаждащата технология осигурява необходимото ниво на свежест на въздуха като не позволява да усещате студените струи. Иновативният панел е направен чрез специална отливка, създадена от Precision Machining, която позволява създаването на 21000 микроотвора върху един единстен панел. Отливката се оформя и е завършена след шлифоваща технология на обработване. Въпреки наличието на толкова много и малки микроотвори, структурата не се нарушава и предният панел запазва целостта си. Именно хилядите малки микроотвори са причината въздухът да се разпространява толкова равномерно и приятно.

Алгоритъм за контрол на скоростта на вятъра:

При климатичните системи с охлаждаща Wind-Free™  технология охлаждането стартира в режим „Normal Cooling“. Когато достигне желаната от вас температура режимът на охлаждане „Wind-Free™ “ е вече достъпен. На режим Wind-Free™ ще се чувствате комфортно без да се налага да сменяте настройките.

Климатизиците с технология без вятър са с вътрешното тяло с вентилатор, външно с инверторен контролер и компресор. След достигането на желаната от вас температура и е време за Wind-Free™  mode, алгоритъмът за контрол на скоростта на вятъра, създава вятър, който се движи с ниската скорост от 0.15 м/с*. Алгоритъмът възпрепятства и температурни колебания.

Система за разпъскване на въздушния поток:

При обикновените машини въздухопотокът е еднопосочен, при тези с  разпръскването на въздушния поток е разнопосочно. В режим на нормално охлаждане, ъглова перка във вътрешното тяло насочва бързия въздух надолу, докато достигне зададената температура. Когато температурата бъде достигната и се активира Wind-Free™ и панелът с 21 000 микроотвори въздуха започва да излиза деликатно през малките отвори във всички посоки. А вие ще се чувствате комфортно, докато се наслаждавате на охлождането.

Samsung Normal Mode

РЕЖИМ НА РАБОТА НА ТЕХНОЛОГИЯТА

За комфорта в помещението се грижи охлаждащият режим на климатичната система в две стъпки. Температурата, която е зададена, се достига бързо в режим „Fast или Normal Cooling“, след което поддържа режим на охлаждане без вятър (Wind-Free™). Системата Wind-Free™ разполага и с режим за добър сън. Той създава перфектния климат на помещението, в което ще спите. Отново иновация, създадена с грижа към клиента, неговия комфорт и различните му нужди.

ПЕСТЕНЕ НА ЕНЕРГИЯ

Wind-Free™ режимът консумира по-малко от 72% енергия**, отколкото „Fast cooling“. При Wind-Free™ компресорът работи на минимални Hz, за да поддържа желаната температура, вентилаторът на вътрешното тяло също се върти нa минимални обороти в минута. Чувствате се комфортно  при желаната температура, без да се тревожите за сметките за електричество.

Имате нужда от ново решение за климатизация?

Свържете се с екипа ни, за да ви разкажем повече за продуктите на Samsung и намерим най-доброто решение за вас, вашия бизнес и вашите клиенти.КОНТАКТ


Забележки: *ASHRAE (Американското дружество по отопление, охлаждане и климатизация) определя въздуха в покой като въздух със скорост под 0.15 м/с, при който липсва студено въздушно течение.

                     **тествано при модел AR07M5170HA на база натрупаната консумация на „Fast cooling“ и „Wind-Free™“. Сравнен с „Normal Cooling“, „Wind-Free™“ консумира по-малко от 55% енергия.

Ресурси:  Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)