Blog

Видове високотемпературни термопомпи Samsung VRF DVM S и тяхното приложение

VRF системите за климатизация на Samsung се отличават с гъвкавост при монтажа, индивидуално управление, високоефективни са, енергоспестяващи, намалят разходите ви и поддържат различен режим на работа в две съседни помещения.

VRF системите от серията DVM S (DIGITAL VARIABLE MULTI) се делят на:

  • външен модул VRF DVM S
  • VRF DVM S с вода
  • VRF DVM S Eco

Външен модул VRF DVM S: 

Решенията, които външният модул DVM S осигурява, постигат висока ефективност и лесно управление на температурата, удобни за инсталиране са и с разширени функционални възможности. За тяхно основно предимство се смята именно възможността за постигане на висока енергийна ефективност, за която сериозен принос има системата DSI, която използвa двоен спирален компресор на инвертора. Той подобрява впръскването на фреона и увеличава ефективността на мотора. Двата компресора работят едновременно, което допринася за удължаване на експлоатационния им срок. Благодарение на инвертора, иновативен хибриден топлообменник и дифузер с голям капацитет серията DVM S е с подобрени работни характеристики в режим и на отопление, и на охлаждане като успява да спести енергия и средства.

Външните модули са разбработени, така че да осигуряват лекота и гъвкавост при монтаж. Агрегатите заемат минимално пространство и са с по-малко тегло. При серията DVM S системи за климатизация предимство „е и възможността за използване на по-дълъг тръбен път – до 220 m (721.79 ft), без това да влияе на ефективността. При тази технология монтажът е възможен на максимална височина от 110 m (360.89 ft), което се равнява на 20 етажа.“ *

Смарт система за управление следи режима на работа и сигнализира в случай на грешка или необичайна есплоатация.

Външните модули VRF DVM S са оборудвани с вентилатори, които намалят шума при работа.

Агрегатите работят с фреон R410A, както вече споменахме по-горе, се счита за по-екологичен. Фреонът R410A и двойният компресор на инвентора са причина и за по-малко вредното въздействие на високоефективните термопомпи върху околната среда.

VRF DVM S с вода:

VRF системите от серията DVM S с вода притежават всички изброени предимства на системите с променлив дебит на хладилния агент, които изброихме в началото на този материал. Различното при системата е, че тя използва вода като източник на топлина и се свързва с охладителна кула и котел. DVM S WATER са подходящи за отопление и охлаждане на големи сгради: офиси, обществени сгради, търговски обекти и др.

Високоефективен двоен инверторен компресор и топлообменник отличава климатичните системи от серията DVM S с вода с висока производителност и надеждност. Двата компресора работят едновременно, което допринася за удължаване на експлоатационния им срок и за пестенето на енергия и средства. „Системите DVM S Water могат да достигнат до около 8% по-висока енергийна ефективност в сравнение с други стандартни модели VRF системи. При тях се постига и по-висок коефициент на полезно действие (КПД).“**

Серията DVM S с вода е с допълнителен модул, който позволява управление режимите на работа на вътрешните тела, в различни помещения те поддържат различни режими на работа.

Всички компоненти, които изграждат серията S Water я превръщат в климатично решение, което освен енргия, ви пести и средства. Ако се отнасяте с грижа към околната среда и търсите продукт, който е с намалено вредно въздействие, ще откриете DVM S с вода и в екологичен вариант. В този случай системата работи с геотермална енергия и не използва охладителна кула и котел. Този вариант освен че е екологичен, спомага и за допълнително намаляване на енергийните ви разходи.

Агрегатите DVM S Water са с компактен дизайн, който улеснява тяхното монтиране. Свобода при избора на мястото за монтаж дава и размерът на тръбния път, който може да достигне до 170 m, а височината на монтаж – до 50 m.

Смарт система за управление Auto Commissioning Management (ACM) следи непрекъснато ефективността на работа на модулите и сигнализира в случай на грешка или необичайна необичайна промяна.

VRF DVM S Eco: 

Серията VRF DVM S Eco се отличава с по-широк обхват на покритие на по-малки площи. Външното тяло на DVM S Eco е по-малко в сравнение с агрегатите на DVM S и DVM S с вода, но работи с висока мощност, ефективно и отново икономично.

Външният модул VRF е компактен със странично излъчване и висок работен капаците. Подходящ е за домове или предприятия, които имат нужда от голямо покритие, но разполагат с ограничено пространство.

Модулите, които имат най-голям обхват за дома и офиса (4HP и 5HP), са с височина, която отговаря и е лесна и удобна за монтиране на балкона. Има възможност за монтиране и под балконски прозорец.

Модулът от серията VRF DVM S Eco е с двоен ротационен компресор, икономичният избор за вашето жилищно или търговско помещение.

VRF DVM S Hydro

През 2018 в семейството на DVM S, Samsung Electronics Air Conditioning Europe добавя и DVM Hydro, система за производство на топла вода.

Концепцията за нея е нова, а системата се състои от три ключови елемента: DVI компресор, технология за инжектиране на пара и турбо интеркулер. Тя също се отличава с гъвкавост и ефективност, с които може да ви осигури топла вода с температура 50 °C или 80 °C, в зависимост от избрания модел.

„Хидромодулите Samsung DVM Hydro са съвместими с всички външни тела DVM S и могат да бъдат добавени към тях за създаване на единично интегрирано решение за охлаждане, отопление и подаване на гореща вода, което е лесно за управление. Така че тя осигурява много по-висока ефективност, за да задоволи разнообразни изисквания, като рекуперира излишната топлина и я прехвърля към други зони, където тя е необходима – създавайки значителна енергия и спестяване на разходи през цялата година.“**

Всички високотемпературни VRF термопомпи от серията DVM S са интелигентно решение за климатизация на сгради, изискващи по-висока ефективност, индивидуално управление и гъвкавост при монтажа като многоетажните жилищни блокове и малките търговски сгради. Която и DVM S серия да изберете ще се радвате на комфорт, ще намалите разходите си и вредното си въздействие върху природата.


Търсите най-добрата система за климатизация за вашия бизнес или дом? Не се колебайте да се свържете с нас, за да намерим най-подходящото решение за вас:

Грешка: Формулярът за контакт не е намерен.


Ресурси:

 Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

 *инженер.bg

** Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

списание „ТД инсталации“