Blog

Отопление въздух към вода – Samsung Eco Heating System (EHS) термопомпи

Системата за екоотопление на Samsung (Eco Heating System – EHS) работи като използва високоефективна изпомпваща технология, която ефикасно осигурява отопление, топла вода и климатизиция във вашия дом. EHS термопомпите са лесни за инсталиране, екологично чисти системи, създадени от първокачествени материали, с грижа към природата, и изключително икономични, причина за по-ниските ви разходи през цялата година.

С EHS Samsung и ALOCOR предоставят различни, комбинирани решения въздух-вода, които задоволяват климатичните ви потребности през цялата година. Термопомпите за отопление въздух към вода се делят на: EHS TDM (система за интегрирано отопление и охлаждане при нисък разход), EHS Split (сплит система за оптимизирана сезонна ефективност) и EHS Mono (моноблок компактни и леки външни агрегати).

Термопомпи EHS TDM:

Технологията Time Division Multi (TDM) e първа по рода си в Европа и спомага за бързото отопление на всички останали системи. Иновативното решение ви осигурява пълен вътрешен комфорт.

Термопомпите от серията EHS TDM произвеждат вода и въздух, при затопляне или охлаждане от едно вътрешно тяло. Системата въздух-въздух достига бързо стабилна температура, а системата въздух-вода снабдява с топла вода радиаторите, подовото отопление и санитарните водоизточници. Технологията е екологична и икономична и е подходяща за места с ограничено пространство.

При серията TDM системата е цялостна и един външен модул работи в два функционални режима благодарение на иновативната технология. Интелигентното управление се редува между въздух-вода и въздух-въздух. Инсталирането на един модул спестява разходи и допуска ефективно използване на пространството.

С TDM термопомпа контролирането на температурата е по-бързо и гъвкаво. Иновативното решение ускорява процеса, защото има възможност за монтаж на вътрешно тяло на директно изпрение към термопомпата въздух-вода. В резултат, на което се излъчва и разпределя горещ въздух в допълнение към подовото отопление, за да се затопли средата по-бързо. Технологията TDM подпомага загряването на дори изключено подово отопление като удвоява източника на топлина.

Термопомпи EHS Split: 

Високоенергийните сплит термопомпи въздух-вода на Samsung са ефективни решения, служещи за отопление или отопление и охлаждане за битови и полу-професионални приложения. Системите се отличават с висока енергийна ефективност, управлението е умно и позволява контрола на вече съществуващи котели – електрически, нафтов или пък друг източник на топлина. Допустимо е и управлението на различни зони на отопление – например подова и друга с радиатори. Термопомпата климатик е ефективен и бърз верен помощник и в производството на битова гореща вода.

Термопомпите от серията EHS сплит осигуряват постоянна ефективна работа през всички сезони. Мощността за отопление е оптимизирана спрямо работната температура съгласно стандарта VDI 4650, който е и причина за ефективния екологичен дизайн.

EHS сплит е система с подово отопление, топла вода и радиатор. Наличният хидромодул може да бъде съвместим с широк спектър от допълнителни продукти като термостати, помпи, слънчеви панели и резервни котли, което минимизира първоначалната инвестиция.

Подобрените компоненти в EHS сплит са причина за добрите и ефективни режими и резултати на системата. Режимът против сняг осигурява максимален комфорт при екстремни условия, безшумният режим и вентилаторът с ниско ниво на шум пък улесняват потребителите през нощта. Кумулативният ефект на
Samsung EHS е причина за по-добрите условия на живот на всеки един от потребителите.

Термопомпи EHS Mono:

Моноблок термопомпите въздух-вода на Samsung намират приложение за свързване към вече изградени системи, които са били захранвани с електрически котли, котли на твърдо или течно гориво или всякакъв друг източник на топлина. За свързването на моноблок термопомпа климатик към вече изградена система са необходими няколко метра тръби и захранващи кабели.

Външнните тела на Samsung EHS Mono са с 40% по-малки, по-компактни и по-леки от тези на останалите производители. Монтажът е бърз и лесен. Системата EHS Mono спестява пространство, което ще спомогне да подобрите на ефективността на бизнеса.

EHS Mono се отличава с отличен капацитет и надеждност при ниски температури. При понижени температури, вътре остава топло.

Три решения: отопление, топла вода и климатизация, в една система – отопление въздух към вода Eco Heating System (EHS). Комфорт през цялата година с по-ниски разходи, докато се грижите за природата. 

Термопомпите от серията EHS, ще откриете в нашия онлайн магазин:


Търсите най-добрата система за климатизация за вашия бизнес или дом? Не се колебайте да се свържете с нас, за да намерим най-подходящото решение за вас:

Грешка: Формулярът за контакт не е намерен.

 


Ресурси:  Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)