Blog

Мирослав Долапчиев, CEO на ALOCOR и Tailor Lamb пред ученици: „Щастлив съм, защото правя това, което обичам“

Мирослав Долапчиев, CEO на ALOCOR и Tailor Lamb гостува на ученици от 8 и 11 клас на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в град Костинброд, а поводът беше среща дискусия посветена на предприемачеството. Срещата е резултат от съвместната работа на Tailor Lamb и Заедно в час.

Мирослав Долапчиев сподели повече за важните решения и срещи, които са променили живота му и са му помогнали да създаде успешен бизнес в България, както и защо намира смисъл да връща към обществото.

„Щастлив съм, защото правя това, което обичам. Питайте се по-често дали харесвате това, което правите.“, каза Долапчиев.

Уцениците от класовете на Василена Филимонова бяха любопитни да разберат как Миро е взел решенията за стартирането на начинания, в различните бизнес ниши, как е валидирал идеите си, с какво финансиране е стартирал, какъв е пазарът на продуктите, какво би правил, ако стигне до фалит.

„Слушайте учителите, които ви насочват и подкрепят. Не се страхувайте и сбъдвайте мечтите си“, насърчи Миро будните младежи.

Благодарим на Василена Филимонова, любопитните й ученици, и разбира се на приятелите ни от Заедно в час за вдъхновяващата среща и за възможността заедно да подкрепяме младите хора по пътя към промяната и сбъдването на мечтите им.