Умна къща

Алокор - умна къща - автоматизация на домове

Умна къща или още казано автоматизиране на дома е вид сградна автоматизация и включва в себе си управлението и контрола на осветлението, отопление, охлаждане, вентилация, климатизация, домашните уреди и други системи разположени в дома. В повечето случай системи се контролират чрез WiFi, за по-лесно и удобно за потребителите. Модерните системи за умна къща се състоят от ключове и сензори, които са подкачени към централен хъб, които се нарича gateway. Чрез помощта WiFi и потребителски интерфейс потребителите могат да управляват ключовете и да следят състоянието на сензорите. Най-съвременните системи позволяват контролирането и извън дома, което се осъществява, за по-голяма сигурност, с помощта на Cloud базирани технологии.

СИСТЕМИ ЗА АВТОМАТИЗИРАНЕ

ALOCOR, чрез своя партньор АМХ, предлага на собствениците на домове единен достъп и управление на широка гама от домашна електроника, включително:

Аудио и видео управление

В тази категория, Ние предлагаме панели с едно докосване. С помощта на тези панели можете спокойно да управлявате и контролирате аудио и видео съдържание в отделните зони от вашия умен дом. Системата може да се ползва за контролиране на всекидневна, дневна, кухня, хол, басейн, спа зона, фитнес център, стая за отдих и други. Уникалното в нашата система, която ви предлагаме, че лесно може да бъде разширявана.

Автоматизирани врати, входове и порти

Стандартния метален ключ вече не е на мода. Много по-лесно е да използвате карта за достъп, която да ви осигурява нужния достъп за отделни зони. Дали ще ни потърсите за автоматизирането на вашия дом или за автоматизирането на офис сграда или индустриален обект, Ние имаме решение за всичко. Можем да изградим системата с различни зони на достъп и така носенето на ключове ще остане в историята за вас.

Камери за наблюдение

ALOCOR предлага регулатори и сензорни панели, които предоставят пълен контрол срещу натрапници. Стратегически разположени ССТV камери извън дома доставят образ на посетители към фиксирани точки по желание.

Дистанционно управление на домашни системи

Чрез AMX системите вие можете да имате пълен достъп и контрол над вашия дом. Дали локално или външно с помощта на интернет, Ние можем да ви осигурим комфорта, за които само сте мечтали.

Осветителни системи за различни събития

Днес сте сами вкъщи, утре планирате малко събиране. С наша помощ и със системите за автоматизиране които предлагаме, предварително можете да зададе различни настройки на осветлението в вашият имот. По този начин ще си спестите време, което можете да прекарате с гостите ви.

Контрол на околната среда

ALOCOR| предлага решения за намаляване на разходите за енергия, като се ползват контролиращи системи, които управляват отоплителните, вентилационните и климатичните системи. Чрез предварително програмирани системни настройки се поддържа температура в зависимост от часа и използваемостта на помещенията.

Интерком комуникиране

ALOCOR предоставя сложни интерком функции, които са напълно интегрирани със различни аудио системни компоненти.

Персонализирани серии от команди

ALOCOR предлага системи, които автоматично активират събития, които се задействат според желанието на собственика. Например, когато собственикът на дома наближи входната врата, контролиращата система автоматично да включи външното и вътрешно осветление, да стартира телевизора на любимия канал или да настрои отоплението на предпочитания режим.

Какви са световните тенденции в изграждането и ползването на умни къщи, можете да прочетете тук!

Translate »